Fotoföreläsning med Urban Olsson ”Tankar om fototävlingar

MeetingsPosted by Aldo Bolle Thu, March 15, 2018 09:20:36

EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Urban Olsson ”Tankar om fototävlingar

Tid och plats: Onsdag 28/3 kl 17-19 ca (inkl fikapaus) - Ericsson Lindholmen - Rum Sailor

Intresset för fotografi har funnits i minst 30 år men tog aldrig ordentlig fart med den analoga tekniken. Enligt Urban själv var han för lat för att det analoga fotandet skulle ta fart. Så det var först när den digitala tekniken blev bra nog som fotandet blev en seriös hobby. Med den bakgrunden är det kanske inte konstigt att det sällan handlar om några välplanerade fotosessioner när han fotar. Det handlar snarare om att ta tillfället i akt när det dyker upp och snabbt se potentiella bilder. Hans sätt har resulterat i vissa framgångar i fotoklubbens tävlingar och det är vad Urbans presentation kommer handla om.

Hur går Urbans funderingar om att delta i fototävlingar? Tankar om att hitta bra platser för sitt fotande, fotandet i sig, hur han väljer ut bilder för tävlingar.