Lindholmens Fotoklubb News

Lindholmens Fotoklubb News

Lindholmen Fotoklubb News

Hello,
This is where all the news on what is going on at Lindholmen Fotoklubb is posted.
We invite you to comment and give your views.

The address to the blog is http://news.lindholmensfotoklubb.se

Click on the link above to open the blog in a separate window.

LN Foto Höstaktiviteter

ActivitiesPosted by Aldo Bolle Mon, October 09, 2017 16:27:48

27/9, onsdag kl 17 – Vi besöker utställningarna på Abecita Konstmuseeum i Borås och lyssnar på Brutus Östling föredrag med start kl 19

17/10, tisdag kl 17– Fotoföreläsning av Lena Öritsland om hennes utställning ”Kranar, rost och himmel - fotografier från Göteborgs hamn”. Lena beskriver processen från idéstadiet och vägen genom hela processen -alla beslut som ska tas - till färdig utställning och vernissage.

22/11 onsdag kl 17 – Open source alternativ till Lightroom/Photoshop. Vi planerar att titta på DarkTable och RawTherapee

12/12 tisdag kl 19 – Studiebesök på Slotsskogens Observatorium och en fotoföreläsning om astrofoto

24/1 Onsdag kl 17 – Fotoföreläsning av Sanja Matoničkin om projektet ”Pärlan i pölen” där hon har dokumenterat Helsingborg i vattenpölarnas reflektioner och det exotiska i sin egen omgivning8/12: Guidad visning av årets Hasslebladspris vinnare Wolfgang Tillmans utställning

ActivitiesPosted by Aldo Bolle Wed, January 13, 2016 22:09:40
Välkommen till en guidad visning av årets Hasslebladspris vinnare Wolfgang Tillmans utställning på Hasselbladscenter!

13/10 Fotoföreläsning av Mikael Thorvaldsson: Island - En "cool" fotoresan

ActivitiesPosted by Aldo Bolle Wed, January 13, 2016 22:04:43
Island överträffar alla förväntningar om man gillar att fotografera.

Mikael berättar om en resa till södra Island, ger tips på fotoplatser och hur det gick till när han tog sina bilder. Han ger även tips på hur du kan göra din egna fotoresa och diskuterar hur du kan få ut ännu mer av varje plats och bild.

Ligthroom Kurs 6/5

ActivitiesPosted by Aldo Bolle Wed, April 15, 2015 18:19:18

Komma igång med Lightroom, bättre bilder på ett okomplicerat sätt

För dig som har börjat med Lightroom men vill komma vidare och även jobba lite enklare med snabb bildredigering av dina naturbilder.

Inriktning på kursen är egentligen ett klassiskt mörkrumsarbete utan kemikalier med vi tar hjälp av en dator och Lightroom där vi inte drunknar i en massa komplicerade program och tekniker, där stor datorkunskap är ett måste, vi missar det primära – att få fram det bästa i dina bilder. Vi skall använda vår tid till mer fotografering.

I kursen går vi igenom steg för steg ett bildflöde från import till en färdig bild och du kommer att använda dina egna bilder, för att få en bättre förståelse för bildbearbetning och ditt egna bildseende.

En genomgång av de olika delarna i Lightroom med vilka inställning jag behöver ha när jag börjar, vi går igenom det som vi kallar moduler men framförallt med vad vi kan få fram med hjälp de olika verktygen i framkallningsmodulen för att få till en bra bild.

– Få liv i platta o lite grå-trista bilder.

– Lutande horisonter och objektiv fel.

– Övertoningar, kontraster, skuggor och högdagrar.

– Vad vi kan göra med hjälp av justerings penslar.
– Skapa egna förinställningar och egna smarta justeringspenslar.

– Perfekta skärpan, hur vi skärper bilder som är lite suddiga på ett smart sätt.

– Rädda ”misslyckade” bilder.
– Balansera färger, framhäva, förstärka exempelvis skapa solnedgångar.

– GPS tagga bilder.

Vi kommer även titta lite på om hur vi kan göra för att ha en bildbank på en fristående minnesenhet(hårddisk) och växla mellan de olika enheterna samt ”back-up” en säkerhet.
Lite kort om Bok och bildspels -modulen.

Lite kort om nyheterna i Lightroom 6 som t ex att sudda i ett Graduated filter etc.

Lite förkunskap krävs om bildbearbetning.

Du tar med en dator med Lightroom installerad. Lightroom kan laddas ner som 30 dagars test utgåva annars finns den att köpa som fristående program eller som en del i Adobe Creative Cloud abonnemanget. Varje deltagare tar med egna bilder (3-4st.)för bildbearbetning och ett USB minne för att kunna ta del av bilder och material som vi delar under kursen.

Kursledare: Jan Wallermark

Kursen kommer troligtvis att hållas på engelska, med möjligheten till att ställa frågor på svenskaNattfoto 16/4

ActivitiesPosted by Aldo Bolle Wed, April 15, 2015 18:17:43

Lär dig nattfotografering och fånga stadens ljus. En spännande kväll där du inspireras till möjligheterna som finns på natten.

Efter en kort genomgång med lite teori ger vi oss ut i natten. Vi kommer använda ficklampor, blixtljus, led-lampor, naturligt ljus ljusspåren efter bilar etcetera.

Vi kör föredraget 19:00 till 20:00. Sen tar vi båten 20:15 till lilla bommen för att sedan gå vidare de praktiska moment i kursen. Tripod behövs

Kursledare: Max Gennel, Mästerfoto

Datum: Torsdag 16/4 19.00-22.00 ca


Fotoföreläsning 19/2 om naturfoto med Mats Andersson

ActivitiesPosted by Aldo Bolle Thu, December 11, 2014 23:56:20

Fotoklubben på Ericsson Lindholmen inbjuder till en fotoföreläsning om naturfoto med Mats Andersson torsdag 19/2 kl 17-19 i Cruiser. Avbrott för förfriskningar

Mats Andersson är verksam som Art Director och fotograf på Concret Reklam i Jönköping och har givit ut nio böcker.

Skånsk Naturfotofestival skriver 2014:

"Mats Andersson är en av de senaste årens mest kreativa svenska naturfotografer. Med en egen, mycket personlig bildstil närmar han sig sina motiv inte för att dokumentera utan för att hitta ett tilltalande konstnärligt uttryck. Bilderna har inte sällan en alldeles speciell, drabbande prägel. Istället för att vara traditionellt föreställande framstår djur och miljöer som närmast drömlika och ändå alldeles självklara. Bilderna skapar han helst ensam under ljusa sommarnätter i de småländska hemmamarkerna då djuren är som mest aktiva. Där hittar han det ljus och den stämning han är ute efter.
Fotoföreläsning 22/1 om Landskapsfoto med Magnus Lindbom

ActivitiesPosted by Aldo Bolle Thu, December 11, 2014 23:53:54

Fotoklubben på Ericsson Lindholmen inbjuder till en fotoföreläsning om landskapsfoto med Magnus Lindbom torsdag 22/1 kl 17-19 i Cruiser. Avbrott för förfriskningar

Landskapsfotograf Magnus Lindbom visar bilder från nordisk natur och berättar om sitt sätt att fotografera, hur han jobbar med ljus och komposition för att skapa bilder med uttryck.

Magnus har hållit på med landskapsfotografi i mer än tio år och har under dessa år samlat på sig erfarenheter som han under föredraget delar med sig av. Magnus är en omtyckt inspiratör och utbildare och arrangerar workshops och fotoresor med fokus på landskapsfoto via Creative Adventures
Fotoföreläsning 18/12 om Produktfotografering med Martin Savara

ActivitiesPosted by Aldo Bolle Thu, December 11, 2014 23:51:52

otoklubben på Ericsson Lindholmen inbjuder till en fotoföreläsning om produktfotografering med Martin Savara torsdag 18/12 kl 17-19 i Cruiser. Avbrott för förfriskningar

Att fotografera produkter handlar väldigt mycket om att förstå sig på hur ljus beter sig när det träffar olika material. Martin förklarar hur han jobbar, varför han väljer olika typer av ljusspridare eller dagsljus samt hur stor skillnaden blir beroende på valet.

Föredraget håller på i ca 1 timme. Vi plockar fram lite av den utrustningen som vi har för ändamålet inom klubbenNext »