Lindholmens Fotoklubb News

Lindholmens Fotoklubb News

Lindholmen Fotoklubb News

Hello,
This is where all the news on what is going on at Lindholmen Fotoklubb is posted.
We invite you to comment and give your views.

The address to the blog is http://news.lindholmensfotoklubb.se

Click on the link above to open the blog in a separate window.

Fotoföreläsning mer Jasmine Sundström,

MeetingsPosted by Aldo Bolle Thu, April 26, 2018 09:54:59
EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Jasmine Sundström - fotomodell.

Tid och plats: Torsdag 26/4 kl 17-18.30 ca - Ericsson Lindholmen - Rum Cruiser

Jasmine Sundström arbetar heltid som resande fotomodell och har en bred erfarenhet i arbete med fotografer, allt från nybörjare till professionella på en hög nivå. Idag föreläser hon för fotoklubbar runt om i landet om fotografering ur modellens perspektiv. Vill du lära dig allt du behöver veta för att börja arbeta med modeller, eller har du arbetat med modeller ett tag och skulle uppskatta insikt i hur det ser ut från andra sidan kameran? Under föreläsningen täcks allt ifrån praktisk info att hålla koll på i arbetet, till förklaringar om hur relationen mellan modell och fotograf fungerar - hur du ser till att er fotografering blir en bra upplevelse för er båda.

Fotoföreläsning med Urban Olsson ”Tankar om fototävlingar

MeetingsPosted by Aldo Bolle Thu, March 15, 2018 09:20:36

EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Urban Olsson ”Tankar om fototävlingar

Tid och plats: Onsdag 28/3 kl 17-19 ca (inkl fikapaus) - Ericsson Lindholmen - Rum Sailor

Intresset för fotografi har funnits i minst 30 år men tog aldrig ordentlig fart med den analoga tekniken. Enligt Urban själv var han för lat för att det analoga fotandet skulle ta fart. Så det var först när den digitala tekniken blev bra nog som fotandet blev en seriös hobby. Med den bakgrunden är det kanske inte konstigt att det sällan handlar om några välplanerade fotosessioner när han fotar. Det handlar snarare om att ta tillfället i akt när det dyker upp och snabbt se potentiella bilder. Hans sätt har resulterat i vissa framgångar i fotoklubbens tävlingar och det är vad Urbans presentation kommer handla om.

Hur går Urbans funderingar om att delta i fototävlingar? Tankar om att hitta bra platser för sitt fotande, fotandet i sig, hur han väljer ut bilder för tävlingar.Fotoföreläsning med Sanja Matoničkin

MeetingsPosted by Aldo Bolle Sun, February 11, 2018 23:01:58
EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Sanja Matoničkin ”Att se världen genom kameran”

Tid och plats: Tisdag 24/1 kl 17-19 ca (inkl fikapaus) - Ericsson Lindholmen - Rum Sailor

Hela Sanjas liv och existens kretsar kring bild och fotografi. Genom det ser hon världen, tar in den, analyserar den och till en stor del, löser sina problem med. Föreläsningen, som är i två delar, har denna grund som en genomgående röd tråd. Den första delen, Med kameran genom livet, handlar om iscensatt fotografi. Där berättar Sanja om hur hon iscensätter sig själv för att på så sätt försöka möta och bearbeta sitt mörker. Den andra delen, Pärlan i pölen - en kärleksförklaring till Helsingborg, bygger på ett 5 år gammalt arbete som grundar sig i begreppet hemmablindhet. Bilderna föreställer reflexioner i vattenpölar av hennes hemstad. Projektet resulterade i fotoboken Sundets pärla, som utkom sommaren 2017


Fotoföreläsning med Lena Öritsland: "Kranar, rost och hav - fotokonst från Göteborg hamn"

MeetingsPosted by Aldo Bolle Mon, October 09, 2017 16:34:16
EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Lena Öritsland: "Kranar, rost och hav - fotokonst från Göteborg hamn"

Tid och plats: Tisdag 17/10 kl 17-19 ca (inkl fikapaus) - Ericsson Lindholmen - Rum Sailor

Lena Öritsland utbildade sig på fotolinjen på Konstfack, var med på en samlingsutställning om svensk fotografi på Moderna Museet Sthlm, kopierade en annan fotografs bilder som ställdes ut i New York, kommersiella och redaktionella uppdrag, utsmyckningsuppdrag och nu senast ställer hon ut sin fotokonst "Kranar, rost och himmel- fotografier från Göteborgs hamn".

Lena kommer att beskriva processen från idéstadiet och vägen genom hela processen -alla beslut som ska tas - till färdig utställning och vernissage. Hon visar också bilder från de projekt och uppdrag hon haft de senaste åren, och berättar hur hon jobbar som yrkesfotograf.

Fotoföreläsning med Viktor Sundberg ”Milstolpar – min fotografiska utveckling”

MeetingsPosted by Aldo Bolle Tue, May 02, 2017 17:10:14
EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Viktor Sundberg ”Milstolpar – min fotografiska utveckling”

Tid och plats: Torsdag 11/5 kl 17-19 ca (inkl fikapaus) - Ericsson Lindholmen - Rum Sailor

Viktor Sundberg/N håller en inspirerande och annorlunda bildvisning där han berättar om alla de viktiga milstolpar som utvecklat honom till den fotograf han är idag. Förutom att visa landskapsbilder från sina favoritplatser samt ett urval av fågelbilder kommer Viktor även prata om sin passion för fotografi, vad som inspirerar honom, hur han lärt sig känna en trygghet i sitt fotograferande samt hur han tänker då han fokuserar på att fotografera känslor istället för fysiska motiv
Fotoföreläsning med Mikael Madenfalk: ”Säveån - en källa till liv”

MeetingsPosted by Aldo Bolle Wed, April 19, 2017 17:16:47

EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Mikael Madenfalk: ”Säveån - en källa till liv”

Tid och plats: Tisdag 25/4 kl 17-19 ca (inkl fikapaus) - Ericsson Lindholmen - Rum Sailor

Följ med på en spännande och intressant resa längs Säveåns tretton mil, från skogarna runt Vänga till Göta Älv. Säveån är en källa till att liv har uppkommit. Man vet att efter inlandsisen drog sig tillbaka bosatte sig människor utmed Säveån. Säveån är så mer är samhällshistoria. Det är också ett av Sveriges mest värdefulla vattendrag, med avseende på kulturmiljö-, natur- och fiske. Bildprogrammet är en blandning av kåseri och bildspel. Intressanta berättelser varvas med vacker musik. Mikael är en erfaren fotograf, författare och föredragshållare. 2011 gav han ut boken Säveån – en källa till liv, som fått utmärkelsen ”Årets vackraste Västgötabok 2011”. Mikael är invald i Naturfotograferna/N.

Fotoföreläsning med Ingela Claesson: ”Fotografering som balsam för själen”

MeetingsPosted by Aldo Bolle Wed, April 19, 2017 17:11:28

EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Ingela Claesson: ”Fotografering som balsam för själen”

Tid och plats: Torsdag 9/3 kl 17-19 ca (inkl fikapaus)

Ingela är en av klubbens medlemmar som har tagit steget från hobbyfotografering till företagandet. ”Fotograf Ingela Claesson” bildat för två år sedan, har inriktning bl a. på hästporträtt för privatpersoner och företag inom hästbranschen.

Energin Ingela får genom fotograferingen genererar ännu mer energi och glädje till sitt andra jobb som Internal Communicator och Administrative Assistant på Ericsson. Här på Ericsson har Ingela möjlighet att använda sig av kunskaperna inom bild och redigering vilket är mycket inspirerande.

Hur blir man en duktig fotograf? Den frågan har säkert många ställt sig otal gånger. Man måste våga tro på när andra säger att man är duktig, och man måste fotografera mycket och allsidigt. Konkurrensen är väldigt hård inom fotografyrket idag bl a p g a dem väl utvecklade digitalkamerorna.Fotoföreläsning med Annelie Utter: ”Att fotografera vilda djur”

MeetingsPosted by Aldo Bolle Wed, April 19, 2017 17:08:02

EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Anneli Utter: ”Att fotografera vilda djur".

Tid och plats: Tisdag 7/2 kl 17-19 ca (inkl fikapaus)

Annelie är specialiserad inom naturfotografi. Hon fångar ögonblick i den vilda naturen som få människor får chansen att uppleva. Med en stor kunskap om djurens beteende och deras rörelsemönster fryser Annelie verkligheten och bilden lämnar en ofta en spegling av djurets personlighet och dess livsöde. Hennes engagemang i ekoturism och djurens förutsättningar färgar hennes bilder och ger fotografierna ytterligare en dimension och en närvaro som fastnar på betraktarens näthinna. Annelie Utter är invald i Naturfotograferna/N.


Next »