Lindholmens Fotoklubb News

Lindholmens Fotoklubb News

Lindholmen Fotoklubb News

Hello,
This is where all the news on what is going on at Lindholmen Fotoklubb is posted.
We invite you to comment and give your views.

The address to the blog is http://news.lindholmensfotoklubb.se

Click on the link above to open the blog in a separate window.

Fotoföreläsning med Katarina Holmström

MeetingsPosted by Aldo Bolle Mon, October 29, 2018 17:59:37

Tisdag den 20/11 kl 17 håller Katarina Holmström, fotograf, fotoföredraget ”Måleriska avtryck

I sitt bildskapande försöker Katarina förmedla en känsla, snarare än en exakt återgivning av motivet. Hon inspireras av naturens organiska former och impressionismens diffusa uttryck och brukar säga att hon använder kameran som målarpensel. Tekniker hon ofta använder inkluderar selektiv skärpa, medveten oskärpa och multiexponeringar.


Fotoföreläsning med Cornelia Schmidt

MeetingsPosted by Aldo Bolle Tue, October 09, 2018 12:55:04

Tisdag den 16/10 kl 17 håller Cornelia Schmidt, fotograf, ett fotoföredrag om hennes projekt ”Just People”

Med sitt projekt ”Just People” har Cornelia försökt fånga essensen i människan, vad vi alla är under ytan. När du plockar bort alla kläder och attribut, vilka är vi egentligen då? Det blir en fotografisk resa genom människors starkaste och svagaste stunder. Med humor och känsla guidas vi genom livsöden som alla berör. Alla människor har en berättelse, alla människor har en historia att berätta. Varje person som har fotograferats för projektet har velat dela sina starka känslor om något ämne, det kan var glädje eller sorg, passion eller övertygelse. Alla fotograferas nakna, fast i sin naturlighet, utan något skimmer av sex eller erotik, tillsammans med särskilda, utvalda attribut som symboliserar just deras eget budskap. Vi människor är alla lika i vår kärna. “Just People” vill påminna om detta, oavsett av hudfärg, kön, religionstillhörighet, etnicitet. Vill du läsa mer om projektet gå in på www.justpeople.se. Cornelia kommer också att dela med sig av sitt sätt att arbeta och vad man bör tänka om vid porträttfoto.
Fotoföreläsning med Hillevi Nagel

MeetingsPosted by Aldo Bolle Tue, October 09, 2018 12:51:26

Onsdag den 23/5 kl 17 håller Hillevi Nagel, fotograf, ett fotoföredrag om ”Att hitta bildberättelse i vardagen”

Som frilansfotograf inom press och information har Hillevi Nagel jobbat med beställda bilder i många år, men längtan och drivkraft att göra egna bilder har varit något som hon har brottats med under lång tid. Den digitala revolutionen har inte gjort det lättare. Plötsligt översvämmas vi av bilder och det är lätt att både förföras och tråkas ut. Hur hittar man tillbaka eller in till sig själv? Hur hittar man sin egen röst? Hillevi försöker se och lyssna. Fånga upp de små signaler som omvärlden ger henne. Små oansenliga meddelanden eller tecken. Utplacerade av slumpen eller en medveten handling. Sak samma – i allt finns en berättelse.

Läs mer om Hillevi här.Fotoföreläsning med Jasmine Sundström,

MeetingsPosted by Aldo Bolle Thu, April 26, 2018 09:54:59
EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Jasmine Sundström - fotomodell.

Tid och plats: Torsdag 26/4 kl 17-18.30 ca - Ericsson Lindholmen - Rum Cruiser

Jasmine Sundström arbetar heltid som resande fotomodell och har en bred erfarenhet i arbete med fotografer, allt från nybörjare till professionella på en hög nivå. Idag föreläser hon för fotoklubbar runt om i landet om fotografering ur modellens perspektiv. Vill du lära dig allt du behöver veta för att börja arbeta med modeller, eller har du arbetat med modeller ett tag och skulle uppskatta insikt i hur det ser ut från andra sidan kameran? Under föreläsningen täcks allt ifrån praktisk info att hålla koll på i arbetet, till förklaringar om hur relationen mellan modell och fotograf fungerar - hur du ser till att er fotografering blir en bra upplevelse för er båda.

Fotoföreläsning med Urban Olsson ”Tankar om fototävlingar

MeetingsPosted by Aldo Bolle Thu, March 15, 2018 09:20:36

EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Urban Olsson ”Tankar om fototävlingar

Tid och plats: Onsdag 28/3 kl 17-19 ca (inkl fikapaus) - Ericsson Lindholmen - Rum Sailor

Intresset för fotografi har funnits i minst 30 år men tog aldrig ordentlig fart med den analoga tekniken. Enligt Urban själv var han för lat för att det analoga fotandet skulle ta fart. Så det var först när den digitala tekniken blev bra nog som fotandet blev en seriös hobby. Med den bakgrunden är det kanske inte konstigt att det sällan handlar om några välplanerade fotosessioner när han fotar. Det handlar snarare om att ta tillfället i akt när det dyker upp och snabbt se potentiella bilder. Hans sätt har resulterat i vissa framgångar i fotoklubbens tävlingar och det är vad Urbans presentation kommer handla om.

Hur går Urbans funderingar om att delta i fototävlingar? Tankar om att hitta bra platser för sitt fotande, fotandet i sig, hur han väljer ut bilder för tävlingar.Fotoföreläsning med Sanja Matoničkin

MeetingsPosted by Aldo Bolle Sun, February 11, 2018 23:01:58
EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Sanja Matoničkin ”Att se världen genom kameran”

Tid och plats: Tisdag 24/1 kl 17-19 ca (inkl fikapaus) - Ericsson Lindholmen - Rum Sailor

Hela Sanjas liv och existens kretsar kring bild och fotografi. Genom det ser hon världen, tar in den, analyserar den och till en stor del, löser sina problem med. Föreläsningen, som är i två delar, har denna grund som en genomgående röd tråd. Den första delen, Med kameran genom livet, handlar om iscensatt fotografi. Där berättar Sanja om hur hon iscensätter sig själv för att på så sätt försöka möta och bearbeta sitt mörker. Den andra delen, Pärlan i pölen - en kärleksförklaring till Helsingborg, bygger på ett 5 år gammalt arbete som grundar sig i begreppet hemmablindhet. Bilderna föreställer reflexioner i vattenpölar av hennes hemstad. Projektet resulterade i fotoboken Sundets pärla, som utkom sommaren 2017


Fotoföreläsning med Lena Öritsland: "Kranar, rost och hav - fotokonst från Göteborg hamn"

MeetingsPosted by Aldo Bolle Mon, October 09, 2017 16:34:16
EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Lena Öritsland: "Kranar, rost och hav - fotokonst från Göteborg hamn"

Tid och plats: Tisdag 17/10 kl 17-19 ca (inkl fikapaus) - Ericsson Lindholmen - Rum Sailor

Lena Öritsland utbildade sig på fotolinjen på Konstfack, var med på en samlingsutställning om svensk fotografi på Moderna Museet Sthlm, kopierade en annan fotografs bilder som ställdes ut i New York, kommersiella och redaktionella uppdrag, utsmyckningsuppdrag och nu senast ställer hon ut sin fotokonst "Kranar, rost och himmel- fotografier från Göteborgs hamn".

Lena kommer att beskriva processen från idéstadiet och vägen genom hela processen -alla beslut som ska tas - till färdig utställning och vernissage. Hon visar också bilder från de projekt och uppdrag hon haft de senaste åren, och berättar hur hon jobbar som yrkesfotograf.

Fotoföreläsning med Viktor Sundberg ”Milstolpar – min fotografiska utveckling”

MeetingsPosted by Aldo Bolle Tue, May 02, 2017 17:10:14
EAB Lindholmens Fotoklubb Inbjuder till en Fotoföreläsning med Viktor Sundberg ”Milstolpar – min fotografiska utveckling”

Tid och plats: Torsdag 11/5 kl 17-19 ca (inkl fikapaus) - Ericsson Lindholmen - Rum Sailor

Viktor Sundberg/N håller en inspirerande och annorlunda bildvisning där han berättar om alla de viktiga milstolpar som utvecklat honom till den fotograf han är idag. Förutom att visa landskapsbilder från sina favoritplatser samt ett urval av fågelbilder kommer Viktor även prata om sin passion för fotografi, vad som inspirerar honom, hur han lärt sig känna en trygghet i sitt fotograferande samt hur han tänker då han fokuserar på att fotografera känslor istället för fysiska motiv
Next »